Activiteiten 2020:

Brandweer komt met escaperoom naar consumentenbeurs Hemito


Om mensen bewust te maken van risico’s in en om huis is de mobiele Brandweer escaperoom ontwikkeld.
Met deze escaperoom beleven bezoekers op een interactieve wijze de brandrisico’s.

3 minuten
In een modern huis heb je ongeveer drie minuten de tijd om je huis te verlaten als er brand ontstaat.
Als er brand is raakt menigeen in de stress. Wat moet je doen?

De escaperoom is door Brandweer Noord-Oost Gelderland ontwikkeld. Zij bemerken dat een heleboel mensen geen rookmelder hebben of er weinig van weten. Mensen schrikken van wat er allemaal brand in je huis kan veroorzaken. Schoorstenen en drogers zijn de grootste veroorzakers van brand. De Brandweer weet dat er een heleboel branden ontstaan bij gezinnen die heel veel elektrische apparaten in huis hebben zoals drogers, opladers voor telefoons, tablets en elektrische fietsen.

Tijdsdruk
In hoeverre is zo’n escaperoom te vergelijken met de stress die je hebt als er echt brand is?
Uiteindelijk zul je het alleen weten hoe je reageert als er echt brand is. Bezoekers van de escaperoom voelden de tijdsdruk in ieder geval wel. Je leert o.a. wat je moet doen bij bijvoorbeeld brand in de frituurpan en wat het nut is van een rookmelder.

 

Activiteiten 2019:

Heerdese bedenkt escaperooms!

Wat is een escaperoom?
In een escaperoom kun je je dus letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met team) zo snel mogelijk uit deze kamer ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen en puzzels, die je stapje voor stapje richting de sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen openen.

Tanja Stijnman uit Heerde bezocht vele escaperooms in binnen- en buitenland. Ze heeft van haar uit de hand gelopen hobby (‘Iedere maand doen we wel een paar nieuwe escaperooms aan, het is écht verslavend’) zelfs een eigen bedrijfje gemaakt. Ze heeft al diverse escaperooms ingericht zelfs op een boot en in een kasteel.

Voor kinderfeestjes heeft Tanja escapekisten ontworpen.
Deze zijn voor 4-6 kinderen. Bij een grotere groep kinderen zet men meerdere kisten in en laat men de teams tegen elkaar strijden. Wie wordt het stoerste team?

Tijdens de Hemito zal Tanja enkele nieuwe Escapekisten presenteren!
Meer info: www.soscreatives.nl

 

Rollatorkeuring op Hemito beurs


Een rollator is een handig hulpmiddel voor wie het lopen wat moeilijker wordt. Net als een fiets heeft een rollator onderhoud nodig. Een rollator in goede conditie kan vallen helpen voorkomen. Hiermee behoudt u uw zelfstandigheid. De vrijwilligers van de beide Repaircafé’s Wapenveld en Heerde zijn tijdens de Hemito aanwezig om uw rollator te controleren op mankementen en een gratis check te doen. Na afloop krijgt u een keuringsrapport mee.

 

Activiteiten 2018:

U hoeft niet meer naar het Franse Montmartre voor een snel getekend portret.
Sneltekenaar Bert Smits tekent in een minuut of 6 een fraaie karikatuur!
(14.00-17.00 uur)

Activiteiten 2017:

Kom knippen/scheren bij Roman Hairdesign!


Tijdens de Hemito kunt u zich op de stand van Roman Hairdesign laten knippen en/of scheren door kapper Johnny Rorije. Hij vraagt hiervoor een vrijwillige bijdrage die hij doneert aan het Berghuizer Zwembad t.b.v. het schoolzwemmen.

 

Clown Ronald McDonalds komt op bezoek!

Clown Ronald McDonald komt tussen 17.30 -19.00 uur om goocheltrucks te vertonen…

 

Wie wisselt het snelst een wiel?

Op de stand van de autobedrijven Jelle Blom en Henk Gorter kunt u deelnemen aan de competitie wiel wisselen. De gene die het snelst een wiel kan wisselen ontvangt een waardebon van restaurant de Postkamer. Monteurs van de Heerder autobedrijven gaan om 20.00 uur de onderlinge strijd aan.

 

DJ Lars zorgt voor de vrolijke noot!

dj-lars-kleur

Heerdenaar Lars Wonink timmert al enige jaren aan de weg als DJ.

Op menig festival heeft hij de voetjes van de vloer gekregen.

Tijdens de Hemito draait hij tussen 18.30-21.00 uur!

 

Wat moet je doen als je met de auto op de kop ligt?

Tijdens de Hemito worden er demonstraties gegeven m.b.v. een kantelsimulator.

Mogelijk gemaakt door: Veilig Verkeer Nederland (afd: Heerde) , Berghorst autoschade, Ondernemersvereniging Wapenveld en de Ondernemersvereniging Heerde.

 

 

Activiteiten 2016:

* Een Barista demonstreert hoe je een heerlijke cappuccino maakt met een figuurtje erop!

Barista_CascaraEvents Latte art Barista

* Kinderen kunnen zich laten schminken.

Schminken

* Barbier Johnny Rorije van Roman Hairdesign geeft demonstraties hoe de heren vroeger hun baard lieten scheren.

Mehmet Gözak in de stoel bij Johnny Rorije van Roman Hairstyling Foto Opdrachten De Stentor Opdrachtdatum : 09-10-2015 Aantal opdrachten : 1 131215 nieuw Hemito Heerde Heerde 15:00-17:00 Opdrachtnr. : 131215 nieuw Onderwerp : Hemito Heerde Formaat : liggend Datum : 09-10-2015 Tijd : 15:00-17:00 Plaats : Heerde Adres : Van Meursweide Contactpersoon : Anton van Noorel Telefoon : Omschrijving : Om 15 uur opent de wethouder de Hemito in een soort Formule1 (?)auto. Kan leuk zijn. Maar mag ook een foto worden van mensen op de beurs. Mogelijk is de barbershop van Roman Hairdesign iets. mannen worden gratis geschoren. Leverdatum : 9-10-2015 Levertijd : 20:00 Publicatiedatum : Opdrachtgever : van eijk, alice Deelredactie : Noord_Zwolle (Henri van der Beek) veluweredactie

* Bloemisten plaatsen bloembakken om de tent bloemrijk aan te kleden.

Bloemen

* De Mini van Mr. Bean is tijdens de Hemito aanwezig. (NL versie)

Mr Bean banner