Nieuws

 

SEPTEMBER 2019:

NIEUW op de Hemito 2019: Zorg- en Welzijnplein

Dit jaar is er een Zorg- en Welzijnplein op de Hemito. Hoe is dit tot stand gekomen?
Er is in de gemeente Heerde een werkgroep “Handig Langer Thuis”, die zich tot doel stelt dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Zolang je een goede gezondheid behoudt is dat niet zo’n moeilijke opgave. Echter, bij het ouder worden ervaren mensen lichamelijke of geestelijke beperkingen waardoor alledaagse handelingen minder makkelijk gaan. De werkgroep “Handig Langer Thuis” organiseert met regelmaat informatiebijeenkomsten met onderwerpen die betrekking hebben op mogelijke aanpassingen in uw woning, zodat u daar voor lange tijd zelfstandig kunt blijven wonen. De werkgroep vindt het belangrijk dat mensen al in een vroeg stadium nadenken over het wonen van nu en later. Vaak wacht men namelijk eerst tot er door ziekte of gebrek een aanpassing gedaan moet worden. Daarom heeft de werkgroep bedacht om een Zorg- en Welzijnplein te organiseren tijdens de Hemito. Het Zorg- en Welzijnplein is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Gemeente Heerde. Op de Hemito kunt u en eventueel uw mantelzorger, op een laagdrempelige wijze geïnformeerd worden. De werkgroep heeft verschillende bedrijven en organisaties die actief zijn in zorg- en welzijnland uitgenodigd, om deel te nemen. Hier kunt u informatie ontvangen en worden activiteiten aangeboden zoals bijvoorbeeld meerijden op de duo-fiets, dansen, gebruik van de traplift en een valpreventie parcours. Er is voor u een informatiefolder samengesteld waar alle deelnemers in genoemd worden. U krijgt bij de entree een vragenlijst mee, die u kunt invullen tijdens uw bezoek aan dit plein. Als u de vragen op de vragenlijst hebt beantwoord mag u de lijst weer inleveren in de daarvoor bestemde bus en bestaat de mogelijkheid dat u daarmee een leuke prijs wint. De deelnemende organisaties hebben verschillende leuke prijzen ter beschikking gesteld. Een bezoek aan het Zorg- en Welzijnplein op de Hemito mag u dus niet missen!

 

AUGUSTUS 2019:

 

APRIL 2019:

Introductie van het nieuwe logo…

 

SEPTEMBER 2018:

Rabobank hoofdsponsor Hemito 2018
De Rabobank heeft zich voor 2018 wederom verbonden als hoofdsponsor aan deze beurs. Hiermee kan de organisatie het evenement nog beter op de kaart zetten. In een grote tent op de Van Meursweide, aan de Marktstraat in Heerde, zullen 85 Heerder ondernemers hun bedrijf en producten promoten. Rabobank heeft zich als hoofdsponsor aan deze beurs verbonden omdat ze op deze wijze een bijdrage wil leveren aan ondernemend Heerde en de onderlinge samenwerking. Deze beurs past uitstekend bij de missie van de bank, namelijk ‘een aandeel in elkaar’. Dit is ook wat de Ondernemersvereniging Heerde beoogd met de consumentenbeurs Hemito.

Foto: Jan Modderman (Ondernemersvereniging Heerde) en Henk Veldman (Rabobank) ondertekenen de sponsorovereenkomst.

 

JULI 2018:

VW BOLLETJE CAMPER


Omdat Bolletje al 150 jaar heerlijke en voedzame ontbijtjes maakt, trakteerden zij dit jaar op 150 onvergetelijke overnachtingen met ontbijt. Dit op heel bijzondere plekjes in Nederland. Deelnemers aan deze actie mochten hun favoriete plekje zelf uitkiezen. Dit kon dus werkelijk overal zijn! Door mee te doen maakte men kans op 1 van de 10 overnachtingen in de Bed & Bolletje VW camper of 1 van de 140 overnachtingen op heel bijzondere bestaande plekjes in Nederland. Op de Hemito 2018 staat deze camper die veelvuldig te zien was in de reclamespotjes van Bolletje.

Reclamespotje: https://goo.gl/wYLHJz

 

JANUARI 2018:

“Restaurant  Hemito”

Een deel van de tent richten we samen met de 21 Heerder Food-ondernemers in als een restaurant. Vanaf 14.00 uur presenteren zij zich met kleine gerechtjes. De ondernemers bieden een selectie aan van hun gerechtjes tegen een proeverijprijs van 1 of 2 euro. Deze kunt u nuttigen op het gezellige terras in de tent. Er is een enorme diversiteit in het aanbod. Van hartig tot zoet en van warm tot koud.

 

NOVEMBER 2017:

De tent van 80*20 m. is voor de Hemito 2018 alweer volgeboekt!

Met 85 Heerder ondernemers…

Hemito 2016

 

OKTOBER 2017:

Regiokrant: Veluweland

Heerder ondernemers presenteren zich tijdens Hemito
HEERDE Ondernemers uit Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten presenteren zich op vrijdag 13 oktober op Consumentenbeurs Hemito. De beurs wordt gekenmerkt door diverse proeverijen, demonstraties en productpresentaties en is gratis toegankelijk. Consumentenbeurs Hemito wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden in Heerde en is een initiatief van de lokale ondernemersvereniging. Jan Modderman is bestuurslid van Ondernemersvereniging Heerde en coördinator van diverse evenementen, waaronder Hemito. Een aantal jaar geleden werd ‘Heerde Proeft’ in het leven geroepen, een sfeervol eten en drinkfestijn waar alleen bedrijven uit de foodsector bij betrokken waren.
Drie jaar geleden besloten we het evenement te verruimen en er een consumentenbeurs van te maken. Dit jaar zullen 85 ondernemers uit de gemeente Heerde zich presenteren. Hemito staat voor Heerder Middenstands Tentoonstelling. Voorbeelden van andere lokale evenementen zijn Heerde Bruist en het Oktoberfest. Het Oktoberfest vindt de dag na de consumentenbeurs van 19.30 uur tot 24.00 uur plaats in dezelfde tent.
HEMITO De consumentenbeurs heeft een divers karakter vanwege de aanwezigheid van 85 lokale bedrijven afkomstig uit diverse sectoren. Eten en drinken, Fashion en Wonen, Electro, (Cos-) medisch, Auto’s en Fietsen, Bloemen, Sport en Informatief zijn de thema’s die aan bod komen. Er zullen verschillende demonstraties zijn, bijvoorbeeld van huishoudelijke apparatuur.
De brandweer is aanwezig met een zogenaamde autokantelsimulator en laat zien hoe iemand zo snel mogelijk uit een auto kan komen als deze over de kop is geslagen. Bezoekers aan de beurs kunnen deelnemen aan een wedstrijd ‘wie wisselt zo snel mogelijk een autowiel’. De winnaar ontvangt een waardebon van restaurant de Postkamer. Verder zijn er diverse proeverijen, kunnen kinderen zich laten schminken en brengt DJ Lars vanaf 18.30 uur nog meer sfeer in de tent.
SPONSOR Ondernemersvereniging Heerde wil de beurs voor de lokale ondernemers zo laagdrempelig mogelijk houden en heeft derhalve geen winstoogmerk. ,,Een groep studenten van het Deltion College uit Zwolle zal als project voor hun studie helpen om de tent in te delen, de ondernemers te begeleiden naar de tent en hen hun plaatsen aanwijzen. Verder zijn we blij met diverse regionale sponsors en met de Rabobank als hoofdsponsor”, aldus Modderman.
,,De Rabobank vindt het een goed initiatief dat lokale ondernemers naar buiten treden en door middel van een dergelijk evenement ook met elkaar in contact komen.”
Consumentenbeurs Hemito wordt gehouden op vrijdag 13 oktober van 14.00 tot 21.00 uur. De beurs is geschikt voor jong en oud en is gratis toegankelijk. In de directe omgeving van het beurs terrein is volop (gratis) parkeergelegenheid.

 

JULI 2017:

 

AUGUSTUS 2016:

Nieuwe beurskleding voor de organisatie:

Jack 1

 

AUGUSTUS 2016:

Poster Hemito 2016 voor Facebook

 

JULI 2016:

Rabobank hoofdsponsor Hemito 2016

Foto: Jan Modderman (Hemito + OVH) en Hubald van Ark (Rabobank) ondertekenen de sponsorovereenkomst.

SONY DSC

SONY DSC

 

JANUARI 2016:

De tent van 75*20 m. is voor 2016 geheel volgeboekt!

75 standhouders!